Moonstone Project: Rebel On The Run (2009)


Kytarista a příležitostný klávesák Matt Filippini se opět obklopil svými oblíbenci z kategorie rockových legend, přidal pár souputníků a vypustil do světa nabušenou, rozvernou i zemitou hardrockovku, propagačně puncovanou jmény jako Glenn Hughes, Ken Hensley, Ian Paice, Clive Bunker. Strunná hra jeho samotného je účelná a s veterány ladí.

James Christian v roli sólového pěvce samozřejmě na sebe strhává největší pozornost, nastupují podvědomé paralely na House Of Lords, ti jsou však ryze američtí, zatímco Moonstone Project slyšitelně navazuje na evropské žánrové tradice. Například blueshardrockovka Cosmic Blues je jak od Whitesnake. Vůbec, párplovská inspirační linie je nejvýraznější, viz pulsní From Another Time, ta by mohla klidně být mezi bonusy k Stormbringer. Pěvecká účast Glenna v překvapivě líbezné Closer Than You Think pocity jen podtrhuje.

Mně osobně se nejvíc líbí - jak příslovečný bílý had se vinoucí - Rebel On The Run s hammondkama  Alessandra Del Vecchia, druhé stěžejní postavy MP. Nejmíň mi leze pod kůži nabubřele pojatá stadiónová halekačka Madman.
Z něčeho trochu trčí kalkul, je to ale – už jen přívlastkem projekt - přiznaná hra, žádné vodění fanoušků na vařené nudli. A hudba sama je skvělá, tak co, že.

Jaromír Merhaut pro Rock+ 2009



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ČESKÁ STOPA LED ZEPPELIN [1969-1970]

CUBY & BLIZZARDS

Saxon: Into The Labyrinth (2009)

DÉMON A ČARODĚJ KEN HENSLEY (+ INTERVIEW 2002, 2007)

LEE KERSLAKE (1947 – 2020)

1969 09: ABBEY ROAD – POKLAD NA KONCI MAGICKÉ CESTY

Ladwig: Here We Stand (2009)

MARILLION

NAZARETH/DAN MC CAFFERTY: VYPNUTÍ NEJVĚTŠÍ CIRKULÁRKY SVĚTA

Vernon Joynson: The Tapestry Of Delights (An-Ar)