HAREM SCAREM: Change The World (2020)


Zpěvák Harry Hess a kytarista Pete Lesperance drží své HAREM SCAREM na scéně více jak třicet let. I přes občasné propadáky a několik personálních změn přežili grunge, crossover i různé postrocky. Stále se přitom drží svého kopyta: melodického pompézního hardrocku. Ne, že by padali do cukrové pasti, ale první zemitý zepp-riff zazní na „Change The World“ až na „The Death Of Me“. I on je však obklopen vesmírem vokálů a rozmáchlých melodických oblouků. Nejtvrdší šupkou LP je podobně stavěná „Riot In My Head“, ta se fakt povedla.
Kdo na desce kraluje, je tedy jasné od samého počátku: typický vídeňský bramborový knedlík, pardon, typický kanadský pompézní rock, žádný rozvařený nok, kde se nemáte čeho při konzumaci chytit. Samozřejmě, vymyslet dnes rockový hit, a navíc jej prosadit do rádií a vůbec, je prakticky nemožné, všichni zasloužilí, i ti nejslavnější, už prodeje hudebních nosičů, coby zdroje hlavních příjmů a prestiže, víceméně vzdali. Spoléhají na koncerty a věrné fanoušky.
Přesto HAREM SCAREM dál a dál skládají solidní melodie, potažmo chytlavé písničky. 
Do rádia bych určitě vybral foreignerovsky cválavou „In The Unknown“, na rozproudění publika pak halekačku „Searching For Meaning“, anebo již zmíněnou „Riot In My Head“ s pageovským riffem. Krok vedle rozhlasák neudělá s žádnou další z jedenácti písniček.

Jaromír Merhaut pro Spark 2020




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

ČESKÁ STOPA LED ZEPPELIN [1969-1970]

CUBY & BLIZZARDS

Saxon: Into The Labyrinth (2009)

QUEEN 1974: DUHOVÉ KRÁLOVSTVÍ HARDROCKU

LEE KERSLAKE (1947 – 2020)

DÉMON A ČARODĚJ KEN HENSLEY (+ INTERVIEW 2002, 2007)

1969 09: ABBEY ROAD – POKLAD NA KONCI MAGICKÉ CESTY

Ladwig: Here We Stand (2009)

BLACK SABBATH: Sabotage (Super Deluxe)

NAZARETH/DAN MC CAFFERTY: VYPNUTÍ NEJVĚTŠÍ CIRKULÁRKY SVĚTA